Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2016

Παγκόσμια Ημέρα Πλυσίματος ΧεριώνΑγαπητές/οι συνάδέλφισσες/οι,
H 15η Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Πλυσίματος Χεριών (Global Handwashing Day –GHD) πλησιάζει.  Στόχος  της ΟΜΕΡ είναι η  αναβάθμιση  δραστηριοτήτων που αφορούν το πλύσιμο των χεριών, τη διαχείριση του νερού, την αποχέτευση και την εκπαίδευση για την υγιεινή ως αναπόσπαστο κομμάτι της υψηλής ποιότητας προσχολικής εκπαίδευσης σε όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. 

Θα ήταν υπέροχο εάν γιορτάζαμε στα σχολεία μας  την Παγκόσμια Ημέρα Πλυσίματος Χεριών όλη την εβδομάδα ή το μήνα. Η συγκεκριμένη ημέρα δεν είναι τόσο σημαντική όσο η ιδέα να προωθηθούν πρακτικές πλυσίματος χεριών οι οποίες θα προωθήσουν τη υγεία και την ευεξία τόσο των παιδιών όσο και των εκπαιδευτικών. 

Μπορούμε να αναρτήσουμε δράσεις στην ιστοσελίδα τόσο του Παραρτήματος Βόλου όσο και στην κεντρική ιστοσελίδα της ΟΜΕΡ,  καθώς επίσης και να στείλουμε επιλεγμένες φωτογραφίες στην παγκόσμια ΟΜΕΡ για ανάρτηση στην ιστοσελίδα της.  Μπορούμε να τις προωθήσουμε στο mail της ΟΜΕΡ Ελλάδος και αυτοί με τη σειρά τους να τις προωθήσουν  στην  υπεύθυνη για την ανάρτησή τους.
Επίσης μπορείτε να στείλετε πληροφορίες σχετικά με τις δραστηριότητές σας (στα Αγγλικά) για πιθανή ένταξή τους στην επικείμενη δημοσίευση της ΟΜΕΡ, WASH from the START σε συνεργασία με τη UNICEF.
Ευχαριστούμε που βοηθάτε την ΟΜΕΡ να κάνει μια βουτιά στην Παγκόσμια Ημέρα Πλυσίματος Χερών.

Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε μαζί μας στο omepvolou@gmail.com ή στο  omepgr@gmail.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου